2010 m. balandžio 10 d., šeštadienis

Bananinis keksas Nr.2

Bananiniai keksai kazkaip skonio reikalas :) man skanus tik silti, saltu negaliu net uzuosti. Mb skanus salti, tad del skonio nesigincysime. Viena keksa kepiau jau su riesutais ir likau patenkinta rezultatu. Sis irgi neblogas, bet kaip sakiau galiu tik silta aprasyti :) Keksa kepiau 8x15 cm kekso formoj ir suvartojau:

140 g miltu
1/2 a.s. kepimo milteliu
1/2 pak. vanilinio cukraus ( ~ 5 g)
75 g minksto sviesto
60 g cukraus
1 kiausini
60-65 ml pieno
1 gerai sunokusi banana

Sviesta iki baltumo isplakti su cukrumi. Imusti kiausini ir dar gerai paplakti. 
Miltus susimaisyti su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, cukrumi ir pakaitomis su pienu imaisyti i sviesto mase. 
Banana susitrinti ir imaisyti i mase. Kepimo forma iskloti kepimo popieriumi ir sukresti gauta tesla. Pasauti i ikaitinta 180° orkaite 45-60 min. Iskepes yra, kai dantu krapstukas istrauktas is pyrago yra sausas ;) 

Saltinis: zurnalas "Lust auf Genuss" 04.2010

2 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo :) O, žinok, aš irgi visokius keksus ir pyragus (tik ne varškės), ir bandeles mėgstu dar šiltas lapnoti, tada jos toookios kvapnios, mmm... :) Nors nevengiu ir šaltų :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails