2010 m. balandžio 7 d., trečiadienis

Vistienos peperonata


Siam vistienos troskiniui sunaudojau:

7 - 8 vistienos nuvalytas blauzdeles ( galima imti kulseles, krutinele ir t.t.)

1 didesni svoguna

2 skilteles cesnako

1 raudona & 1 geltona paprikas

skardine smulkintu pomidoru savo sultyse ( ~400g )

druskos, pipiru, vistienos prieskoniu

svieziu zoleliu ( pas mane buvo petrazoles, bazilikas ir vienas kotelis raudonelio)

kelias juodas alyvuoges

Vistienos blauzdeliu mesyte buvo pas mane jau nukaulinta ir be odos, tad beliko tik pasiprieskoniuoti ir palikti kelias val pasimarinuoti. Jeigu bus kepama griliaus keptuveje, kaip kad as dariau, tai mesyte marinuoti galima kartu su keliais lasais alyvuogiu aliejaus. Veliau nepilsim i keptuve jokio tada ;)

Svogunus susipjaustyti griezineliais, paprika plonomis juostelemis. Alyvuogiu aliejuje pasikepinti svoguna iki skaidrumo. Tada sudeti paprika, cesnaka, pomidorus ir leisti viskam uzvirti. Paskaninti, ideti svieziu zoleliu ( as dazniausiai surisu toki buntikeli ir idedu. O kai viskas issitroskina paprasciausiai isimu ir ismetu) ir leisti 10 min ant silpnos ugnies pasitroskinti, sudeti alyvuoges.

Vistiena apkepti ant stiprios ugnies iki grazaus rudumo. Sudeti ant paprikos o keptuveje, kurioje ji kepe, atsargiai nupilti alieju ir i likusius "pridegimus" ( nezinau kaip kitaip tai pavadinti ...) ipilti puse puodelio vandens , uzkaisti ir supilti i paprikos mase. Taigi keptuve su darzovemis ir vistiena uzdengti ir leisti troskintis kol vistiena bus iskepus/issitusinus. Gali uztrukti ~ 30 min. Paragauti ar netruksta jokiu prieskoniu ir patiekti pvz. prie sviezios duonytes . Skanaus!

Saltinis : knyga "All in One"

1 komentaras:

Related Posts with Thumbnails