2011 m. balandžio 11 d., pirmadienis

Žuvies apkepas

Lengva mūsų vakarykštė vakarienė... prieš išvykstant pas italą deserto :p
Mums net labai patiko! O dariau taip:

Bulves labai plonai susipjausčiau. Kepimo formelę pašlaksčiau alyvuogių aliejumi (galima šiaip ir sviestu įtrinti), sudėjau bulvikes ir paskaninau druska, pipirais, užpyliau čiut grietinėle:

Ant jų sudėjau baltą žuvytę, kurią prieš tai padruskinau, pipirinau ir šiaip visokiais prieskoniais įtryniau. Beliko tik česnako užpjaustyti ir šviežių žolelių užbarstyti.

Ant jos sudėlioti vėl bulvikes, kurias paskaninti druska ir pipirais reikia. Užšlaksčius alyvuogių aliejumi pašauti į įkaitintą 180°orkaitę pirma 20 - 25min.

Tada užtarkuoti parmezano sūrio ir kepti toliau, kol bulvikės iškepę bus. Aš karta aplaisčiau išsiskyrusiais skysčiais. Puiku!Skanaus!

3 komentarai:

Related Posts with Thumbnails