2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

Po šio troškinio alkanas nebūsi :)


Labai mėgstu paskutiniu metu viską, kur rauginti kopūstai dedas. Savaitgalį turguj nusipirkom bačkoje raugintų kopūstų ir iškart savaitgalį turėjau troškinti juos, nes seilės kaupės vien tik pagalvojus apie kopūstų skonį ♥
Šiam troškiniui pasigaminti didelio meno nereikia. Iš tikrųjų, taip išmokau visai neseniai gaminti. Draugės dėka, kuri visus produktus net iš Kroatijos parvežė ir dar paaiškino kaip tai daryti :) Principas toks: 

puodo apačioje geriausia dėti bulves su balandėliais, taip pat kelis į ketvirčius pjaustytus svogūnus, ant jų raugintus kopūstus ir būtinai būtinai viršuje rūkytos mėsytės.  Aš ėmiau šįkart rūkytą kiaulienos petuką, kurį 30 min dar nuviriau, kad visas brudas išputotų. 
Paskaninti cielais pipirais, šviežiais lauro lapeliais, užpilti mėgiamu sultiniu iki kol pusę apsems ir pašauti į įkaitintą 180° orkaitę ~1,5 val. Aš į troškinį pačiame gale įpilu užpilą iš miltų, pomidorų padažo, grietinėlės ir troškinio skystimo. Pamaišau ir palieku kelias min dar kepti. Skanaus ir tikrai geriausia daryti jo daugiau, kad ir kitai dienai liktų :)

7 komentarai:

  1. Eik tu peklon:DD, SU TOKIAIS VAIZDAIS iš pat ryto!!!Gerai, kad kopūstų raugintų kubiliukas jau baigia išrūgti,tuoj galėsiu ir aš kabinti:)
    Žinau, kad rumunai mėgsta daryti balandėlius su raugintų kopūstų lapais, bet tokį variantą matau pirmą kartą:0.Puikumėlis, alia dar rūkytos mėsytės kvapelis kopūstuose, tikrai greit bus padaryta:))

    AtsakytiPanaikinti
  2. O PRIE KO ČIA BALANDĖLIAI ???? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ai niam niam niam, ech valgis tikram lietuviui :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oi, suviliojai kopustais! Didele prabanga čia jie Anglijoj! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Srovele taip skaniai aprašei, jo seilės tik kaupias kaupias...velnias, gerai kad dar troškinio turiu, kitaip apsiseiliočiau :p einu šildyti

    Anonimiške: kaip ir Srovė rašė, Balkanuose balandėliai troškinami su kopūstais. Aš tokį troškinimo variantą taip pat iš kroatų sužinojau ir išbandžiau. Nereikia būti labai konservatyviems ir nebijoti bandyti kitokius variantus ;) Dera tikrai ;)

    Maisto Delitante: kiekvienas alkanas ir pamišęs kaip aš dėl raugintų kopūstų taip pat lėkštės neatsisakytų :)

    Dalija: sakai prabanga. O aš maniau kad tokiose lenku parduotuvėse neturėtų sunkumų būti jų rasti pirkti?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Oi kaip noriu..... :)
    O balandeliai ne is raugintu kopustu lapu?
    Dalija, visuose supermarketuose yra ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nea, aš balandėlius dariau kaip ir visada su šviežiu kopūstu ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails