2013 m. gegužės 28 d., antradienis

Jogurtinis-forminis batonas


Ieškau vis naujovių, nes kas per dažnai yra kepama tas greitai atsibosta. Taigi, pristatau forminį batoną, į kurio sudėtį dedas jogurtas. Skanu. Ką čia daugiau bepridursi :)
Reikia:

450 g kvietinių miltų (tipo 550)
15 g šviežių mielių
1 indelio natūralaus jogurto (150g)
45 g neutralaus aliejaus
105 g vandens
20 g cukraus
9 g druskos

Mieles įtrinti į miltus, suberti į kombaino indą likusius produktus (išskyrus druską) ir minkyti  tešlą 4 min.  Suberti druską ir minkyti dar 6 min, kol tešla gražiai į kamuoliuką sušoks. Uždengti ir palikti šiltai 30 min kilti.
Po šio kildinimo tešlą padalinti į 4 vienodus gabaliukus. Šiuos suformuoti pailgai, panardinti į šaltą vandenį ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą formą. Uždengti ir palikti iki 1 1/2 val kilti. 
Tiesiog žiūrėti kaip atrodo. Pas mane atrodė štai taip pakilęs ;)
 Orkaitę laiku įjungti iki 230°. Pašauti kepti ir tuoj pat karštį prisukti iki 200°. Kepti 25 min. Tada batoną išimti iš formos ir toliau kepti ant grotelių dar 10 min. Ataušinti ir skanauti!
 Šaltinis: čia

3 komentarai:

  1. Fantastiškas batoniukas.Tik-Uždengti ir palikti iki 1 1/2 val kilti. t.y 11-12 valandų

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jei dedas toks didelis kiekis mieliu, kildinimas uztrunka trumpai. Siuo atveju tik iki max 2 val.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails