2014 m. kovo 4 d., antradienis

Jautiena J.Oliver stiliumi

Nesu iki galo mačius nei vienos J.Oliver laidos, bet esu didelė jo fanė! Ketvirtadienį visai atsitiktinai įsijungiau tv ir užmačiau, kaip jis makaliavojo ten viską ir susigundžiau praversti bent vieną jo vėl lentynoje tūnančią knygą ir kažką iš šių pasigaminti. Patiko! Kaip beveik ir viskas iki šiol išbandyto ;)
Greitiems pavakariams pasidaryti reikia:

~400 jautienos
geros saujelės grybų (turėjau šaldytų baravykų bei voveraičių)
mėlyno svogūno
česnako skiltelės
druskos, pipirų, paprikos prieskonių
grietinėlės
konjako

mėlyno svogūno
kelių marinuotų kornišonų
petražolių

Pirmiausia pasiruoškime agurkų & svogūno mišinuką. Svogūnus bei agurkėlius susipjaustykime plonomis riekelėmis. Šiuos paskaninkime agurkų skystymu, druska, pipirais bei šviežiomis petražolėmis. Gerai išmaišykime ir atsidėkime šonan.

Mėsytę susipjaustyti plonomis juostelėmis, paskaninti šiek tiek citrinos žievele, druska, pipirais, paprika.
Šiek tiek alyvuogių aliejaus pilti į keptuvę ir iki skaidrumo pakepinti svogūną. Sudėti grybus ir kepti, ant ganėtinai didelės ugnies, kol iš grybų išsiskyręs skystis nugaruos ir šie iškepę bus. Įspausti česnaką ir dar kelias min pakepinti. Paskaninti druska bei pipirais ir atsidėti į šoną.
Karštoje keptuvėje apkepti trumpai mėsytę iki gražaus rudumo. Aš kepiau per du kartus, nes nenorėjau jog skysčių išsiskirtų. Tada užpilti konjaku ir uždegti viską. Taip, uždegti. Bet atsargiai, nes ugnis šauna gerai! Keptuvę pakratyti, kad mėsytė pasiskirstytų ir ugnį užgesintų. Sudėti atgal grybus, užpilti grietinėle ir užvirinti. Paskaninti jei dar ko trūksta ir patiekti, ant viršaus sudėliojus agurkų & svogūnų masę. Skanaus!Su šviežia duonele liuks ;)
Šaltinis: knyga J.Oliver "15 min Küche".

6 komentarai:

  1. Turiu visas serijas 15min patiekalai ir gal net 30 min patiekalai. Galiu atsiųst :)
    O mėsytės šitos tikrai labai norėčiau, tik jautiena nelabai mano stichija...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinok neištveriu aš tas laidas žiūrėti, nusiperku knygas ir tada vis vartau vartau :)) Bet kai jau laiko turėsiu ir norėsiu laidas pamatyti, tai aš kreipsiuos į tave ;)

      O jautiena nekaprizinga (tik kaina tokia kandžiojas). Ypač nugarinė ir išpjova lengva paruošti. Tiesiog idealu trumpam kepimui.

      Panaikinti
  2. Ir beje turbūt norėjai parašyt "kelių marinuotų kornišonų" - lietuviškas atitikmuo teiktinas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. aš norėčiau jautienos tokios :) mėsos labai mažai valgau, nes pati nei labai mėgstu, nei moku ruošt, bet šios sudėtis skamba patraukliai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. man nelabai, kazkaip jautesi konjakas, nors isdeginau lyg ir visa...o vyrui tai labai patiko, ir jis nesuprato ko cia buvo pilta ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails