2014 m. birželio 27 d., penktadienis

Ketaus puode keptas kalakutienos kumpis

Nesu didelė kalakutienos mėsytės valgytoja, bet turiu pasakyti kad kumpis jau vis dažniau ir dažniau atsiranda ant mūsų stalo. Jis išties skaniai pasidaro. Pastangų įdėti reikia minimaliai, o rezulatatas geras. Šiam patiekalui ėmiau:

~1,5 kg kalakutienos kumpį
1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
1 a.š. saldžios paprikos miltelių
druskos, pipirų
čili pipiriukų
pora skiltelių česnako

4-5 svogūnus (galiu pasakyti, jog šie išsitroškinę buvo tooookie skanūs, kad tikrai nepagailėti reikia)
macnaus sultinio (galima ir porto vyną ar gerą kitą raudoną imti)

klevų sirupo ( nebūtina)

Kalakutienos kumpio odelę įpjauti įstrižai. Gerai įtrinti prieskoniais bei trintu česnaku. Galima šiek tiek palikti pasimarinuoti.
Svogūnus supjaustyti ir šiais iškloti kepimo puodą. Ant jų uždėti kumpį ir užpilti 150 ml sultinio. Uždengti ir pašauti į 220° orkaitę ~1,5 val. Tada traukti lauk, orkaitės karštį atsukti iki 240°, kumpį aptepti klevų sirupu ir pašauti kepti taip dar 15 min (taip pat įpyliau dar šiek tiek sultinio, nes norėjau daugiau padažo). Aš traukiau lauk, kai termometras netoli 90° rodė. Buvo idealu. Skanaus!
Žinoma mes nesuvalgėme jo viso, tai kitą dieną buvo likučių puota. 
Morką, česnaką, kelis šalotinius svogūnus bei kopūstą pakepinau/patroškinau keptuvėje. Paskaninau druska, pipirais bei pomidorų padažu. Užpyliau vėl tuo macniu sultiniu. Kadangi orkaitėje kepiaus duonelę, tai į keptuvę sudėjus kumpio likučius, šią ir į orkaitę 10 min įkišau.

1 komentaras:

  1. Aguonėle, labai skanu man visi kepsniai ir troškiniai iš ketaus puodų:) Aš net keptuvę, tonos svorio turiu ir kartas nuo karto joje kepu (ypač kai noriu pasportuoti)...kažkas nerealaus:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails