2015 m. sausio 28 d., trečiadienis

Triušis su pankoliu.

Nuostabiai švelnaus skonio patiekalas. Idealus pietums, nes neapsunkina :p
Pasigaminti vienas juokas, jei po ranka yra greitpuodis. Kitu atveju užtruks ilgiau, bet manau skoniu taip pat nenuvils. Reikia nei daug nei mažai:

poros triušio kulšelių
puodelio vištienos sultinio
1 šviežio pankolio
pusės galvos česnako 
druskos, pipirų, miltų
pankolio sėklų

Triušio šlauneles gerai įtrinti druska bei pipirais. Galima palikti kurį tai laiką taip pasimarinuoti. Keptuvėje įkaitinti sviestą bei alyvuogių aliejų ir jame apkepti prieš tai miltuos apvoliotas šlauneles. Perkelti į greitpuodį. Įdėti česnaką, pabarstyti pankolio sėklomis, supilti sultinį ir uždengus virti ant aukščiausio slėgio 8 min. 
Pankolį supjaustyti į 8 skilteles. Sudėti ant mėsytės ir toliau virti ant aukščiausio slėgio dar 5 min. Puodą nukelti nuo kaitros, palikti pora min pastovėti (na kol slėgis nukris) ir patiekti. Su bulvių koše (šią pagardinau dar ir troškinio skysčiu) laaaabai skanu. Skanaus ir jums! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails