2015 m. rugsėjo 16 d., trečiadienis

Vištiena įdaryti makaronai-kriauklės

Labai netikėtai akys užmatė šį receptą ( ieškojau tik obuolių sūrio recepto). Kadangi žinojau, jog namie belekiek laiko pusė pakuotės makaronų-kriauklių gulinėja, nieko nelaukus ir išbandžiau. Liuks. Mums patiko! Labai švelnaus skonio patiekalas. Aš improvizavau pagal savo šaldytuvo turinį, tad nebijokite keisti ingredientu ;) aš ėmiau:

Įdarui:
~  200 g makaronų kriauklių
~400 g vištienos filė
šiek tiek vištienos sultinio (kadangi turėjau išsivirus, tai ir pyliau. Šiaip siūlyčiau, kad įdaras nebūtų sausas, tada faršui imti vištienos blauzdelių mėsytę)
skiltelę česnako
kiaušinį
pakepintą svogūną
pora šaukštų džiugo sūrio
šiek tiek kmynų
mėgiamų prieskonių

Padažui:
3 paprikas ( turėjau 2 raudonas bei 1 geltoną)
pora didesnių šaukštų mascarponės
druskos, pipirų
paprikos bei pomidorų pastos
vištienos sultinio

Orkaitę įsijungti iki 200°. Paprikas perpjauti per pusę, išvalyti ir susukus į foliją pašauti kepti.
Makaronus nuvirti ( taip +/- 7 min) ir perlieti šaltu vandeniu, kad šie visiškai atvėstų.
Pasidaryti faršą (aš dariau šį šiek tiek skystesnį) ir prikimšti makaronus-kriaukles.
Šiaip po pusės val paprikos turėtų būti iškepę. Dar šiltas dėti į smulkintuvą ir padaryti tyrelę. Šią paskaninti mascarpone bei dar viskuo, kas tik šauna į galvą. Kai jau skonis patiks ir konsistencija skystoka bus, supilti į didesnę formą arba dvi. Belieka sudėti makaronus, pabarstyti sūriu ir pašauti toliau kepti.
Vėlgi, žiūrėti kaip atrodo. Galbūt +/- 40 min. Skanaus!
Šaltinis/Idėja: čia

2 komentarai:

Related Posts with Thumbnails